top of page
OVER JOLANDA
 
Als kleuter al ging ik graag naar school. En zo gauw ik kon lezen deed ik dat. Lezen… lezen… lezen... Boeken… boeken… boeken… Er waren nog geen mobieltjes he. En niemand had een computer. 
 
Tijdens mijn studie volgde ik het vak Jeugdliteratuur bij kinderboekenschrijver Karel Eykman. Net als vroeger werd ik weer gegrepen door de kinderboeken. En heel stiekem dacht ik toen al: ik wil ook een kinderboek schrijven. 

Toch duurde dat nog even. Eerst ging ik bij de televisie werken. Bij de NOS en later bij EndeMol. In 2004 begon ik mijn eigen bedrijf: T’overtekst & Zo. Bij mij kun je terecht voor teksten en communicatie. Sinds een paar jaar geef ik ook les aan studenten. Natuurlijk ook over het schrijven van teksten. Copywriting heet het dan. 
 
Mijn eerste boek verscheen in 1999. Ik moest wel de titel veranderen. ‘Letje Skeletje’ klinkt te eng, vonden ze bij uitgeverij Van Goor. Dus maakte ik er ‘Letje Latje’ van, een vrolijke titel over een vrolijk, dun meisje. Letje Latjekreeg een vervolg, Applaus voor Letje Latjeen Letje Latje heeft rode vlekjes. In 2004 verscheen mijn eerste jeugdroman, Blom. Die werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Bovendien werd Letje Latje in het Duits vertaald. In 2006 werd ook Blom in Duitsland uitgebracht onder de naam Zweimal Leben. 
 
Inmiddels heb ik bijna veertig kinderboeken geschreven en een paar boeken voor volwassenen. Het laatste is Kit en Kaat bakken stiekem voor de koning. Dit is het vijfde boek over deze twee vrolijke vriendinnen die dol zijn op bakken én een eigen website hebben. 
Daarnaast heb ik scripts geschreven voor de televisieserie De Sprookjesboom van de Efteling.
pictogram 6.png
pictogram 7.png
pictogram 1.png
pictogram 9.png
pictogram 6.png
pictogram 11.png
pictogram 1.png
pictogram 12.png
Naar Kit en Kaat
pictogram 1.png
Naar de sprookjesboom
pictogram 6.png
Momenteel werk ik aan een kinderboek over Joséphine, de vrouw van Napoleon. Daarnaast ben ik druk met Knetters, een kinderboekenfestival op 29 september 2019 in Popcentrum 013 in Tilburg, met optredens van Paul van Loon en Rick de Haas. 
Tot slot: ik ben heel trots op mijn opa die vijf romans schreef, waarvan de laatste verscheen in 1994 toen hij 88 jaar oud was. Hij is in 1995 overleden en heeft nooit geweten dat zijn kleindochter ook schrijver is geworden. 
Naar Knetters
pictogram 1.png
9-0.jpg
bottom of page