/

Over Jolanda

In 1967 werd ik geboren, in het jaar dat Astrid Lindgren -de schrijfster van Pippi Langkous- Michiel van de Hazelhoeve schreef. Ik studeerde communicatie en taal- en literatuurwetenschap. Toen ik het keuzevak Jeugdliteratuur volgde bij Karel Eykman besloot ik af te studeren op achterflapteksten van jeugdboeken. Heel stiekem dacht ik toen al: ik wil ook wel een kinderboek schrijven.

 

T'overtekst & ZoNa mijn studie ging ik bij de televisie werken. Eerst bij de NOS, later bij Endemol. Daarna werkte ik voor een fantastisch adviesbureau: &Samhoud. In 2004 begon ik mijn eigen tekst- en communicatiebureau: T’overtekst & Zo

 

Mijn eerste kinderboek verscheen in 1999, Letje Latje, een vrolijk boek over een vrolijk meisje. In 2004 verscheen mijn eerste jeugdroman, Blom. Die werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Bovendien werd Letje Latje in het Duits vertaald. In 2006 werd Blom ook in Duitsland uitgebracht onder de naam Zweimal Leben. Inmiddels heb ik ruim dertig kinderboeken geschreven en een paar boeken voor volwassenen. Het volgende boek dat verschijnt is het Street Magic doeboek met de tv-goochelaars Rob en Emiel. Dit is de ultieme kans om achter het geheim van een aantal te gekke trucs te komen. Ook vind je er strips, verhalen, puzzels, moppen, kleurplaten en nog veel meer. Voor je het weet, verbaas je iedereen met een spetterend optreden!

 

Daarnaast was ik hoofdredacteur van het tijdschrift Inkie en heb ik scripts geschreven voor de televisieserie De Sprookjesboom van de Efteling, uitgezonden door Z@pp. Momenteel werk ik aan een jeugdroman en organiseer ik voor de Stichting Plezier in Lezen (bekend van kinderboekenfestival Knetters, feest met Letters) De Schoolschrijver in Brabant. Tot slot: ik ben heel trots op mijn opa die vijf romans schreef, waarvan de laatste verscheen toen hij 88 jaar oud was.